Jdi na obsah Jdi na menu

Spolek přátel obce Liblice

Spolek přátel obce Liblice vznikl na jaře 2015, kdy byl založen několika dobrovolníky, kteří vnímali potřebu oživit komunitní život v obci, zejména formou pořádání různých akcí pro místní obyvatele.

Spolek se rovněž zaměřuje na posilování „paměti Liblic“, mapuje historii obce a snaží se přiblížit historický vývoj obce současnému obyvatelstvu. Jako příklad této aktivity lze uvést vydání kalendáře s historickými fotografiemi Liblic nebo uspořádání setkání pamětníků a vydání knihy o historii Liblic.

Mimo to se Spolek podílí na dalších veřejně prospěšných akcích, v minulých letech se aktivně zapojoval do organizace do Tříkrálové sbírky či se organizačně podílel na znovuvysvěcení kapličky nebo vysazení Stromu svobody. Dále se zapojil do výsadby stromů. Svou činnost prezentuje i na městských akcích. V roce 2022 se snažil prosadit zachování technické stavby, dvou vysílacích věží v Liblicích. V každém roce se spolek snaží svoji činnost oživit zcela novými akcemi. V květnu 2024 to byla vzdělávací stezka o ptactvu vyskytujícím se v Liblicích a jejích okolí, kterou hned první den prošly děti z MŠ na Lstibořské. Dále je naplánováno zorganizování karnevalu a komunitní setkání obyvatel pod názvem Podzimní kavárnička.

Tyto společenské a volnočasové aktivity jsou určený nejen pro obyvatele Liblic a jejich přínosem je náplň volného času dětí i dospělých, vzdělávací přínos pořádaných akci, posilování pocitu sounáležitosti místních obyvatel, oživování historie Liblic a paměti místních obyvatel, zapojení místních obyvatel do veřejného života, podpora pospolitosti obyvatel, podpora aktivit k oživení veřejného prostoru a zlepšování sousedských vztahů

Pro zajištění výše uvedených akcí jsou využívány prostory Střední odborné školy v Liblicích a fotbalové hřiště v Liblicích.

Personálně jsou veškeré akce zajišťovány členy Spolku formou dobrovolnické práce.

O všech akcích je informováno formou letáčků, informace najdete i na webu města a CVIK, webu Spolku a FCB Spolku. Rovněž si lze o některých akcích přečíst články v Českobrodském zpravodaji a Kolínském deníku.

Pokud byste rádi pomohli při různých akcích obraťte se na paní Irenu Kuklovou, tel. 728 959 509 nebo na e-mail spolku: spolek.liblice@seznam.cz . Vaše pomoc není vázána členstvím ve spolku, budeme rádi za každou pomoc.

Děkujeme všem  sponzorům za materiální i finanční sponzorské dary.

Vážení příznivci našeho spolku stále je k dispozici "spolkové tričko". Vzhledem k tomu, že liblické vysílačky má v logu Českobroďák, rozhodli jsme se zviditelnit kapličku, na jejímž obnovení jsme se s Petrem Markem nejvíce podíleli. S návrhem loga podle kapličky nám pomohl akademický malíř p. Petr Štěpán z Českého Brodu.

Doufáme, že se i Vám bude líbit. Tričko pro členy spolku za 80 Kč, barevné varianty jsou bílá nebo černá a vybírat můžete z velikostí S, M, L, XL. 

V případě zájmu z řad nečlenů, obyvatel Liblic, přátel a příznivců Spolku je tričko možné zaslat na požadovanou adresu (doprava zdarma). Cena trička je 100,- Kč.

 

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat na e-mail spolku – spolek.liblice@seznam.cz  nebo na e-mail  noorka@seznam.cz nebo telefonicky na 728 959 509.

 

Irena Kuklová

předseda Spolku

Fotografie z našich akcí:

http://www.spolekpratelobceliblice.rajce.idnes.cz

tricka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

taska.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O ČLENSTVÍ

Neváhejte se k nám přidat a pomoci  při různých akcích, nápadům se meze nekladou. Členský příspěvek pro občany od 18 do 60 let činí 200 Kč/rok, pro občany od 60 let činí 100 Kč/rok. Přihlášky je možné předat na adrese: Ve Staré vsi 18 pí Kuklová nebo na našich akcích.

Členské příspěvky je možno hradit v hotovosti u pí Kuklové nebo na účet 222 424 191/0600, do zprávy pro příjemce uveďte jméno a příjmení a pozn. členský příspěvek a rok, za který je členský příspěvek hrazen. 

 

Facebook zde

 

 

Příspěvky

Kniha návštěv

Komentářů: 0
Přečíst

Statistiky

Online: 8
Celkem: 729637
Měsíc: 6178
Den: 357