Update cookies preferences Místní část Liblice - Český Brod - Spolek přátel obce Liblice - Akce v roce 2015
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce v roce 2015

ADVENTNÍ ČAS 28.11.2015

V sobotu 28.11.2015 proběhla poslední akce našeho spolku v tomto roce "Adventní čas" a opět jsme ji uskutečnily v prostorách Střední odborné školy. Zájem byl ještě větší než na předešlé akci z čehož máme velkou radost a je vidět, že spoluobčané začínají mít zájem o naši činnost.

Nejen děti, ale i dospělí si mohli vyrobit na této akci vánoční přání, vánoční ornament pomocí tavné pistole a třpytek, svíčku z včelího vosku, sovičku z kosmetických tamponů, slaměné ozdoby, adventní věnec a různé vánoční dekorace. Dále si mohli nazdobit perníčky nebo vánoční ozdoby a vyrobit ozdoby na náš vánoční stromek ve škole nebo liblický vánoční stromeček.

Tuto krásnou vánoční akci jsem završili večer historicky prvním rozsvícením vánočního stromku v Liblicích - Ve Staré vsi "u zvoničky". I sem nás přišlo podpořit hodně lidí.

Rádi bychom poděkovali vedení Střední odborné školy za možnost konání akce a nejen této, ale všech akcí našeho spolku v tomto roce v tak příjemném prostředí.

Poděkování patří též vám všem, kteří chodíte pravidelně nebo jste byli tentokrát poprvé na naší akci. Je vidět, že naše snaha a práce není marná a je o ni zájem.

V neposlední řadě vám děkujeme za podporu nejen finanční formou vstupného, ale i třeba krásným vzkazem v naší spolkové knize. A že vzkazů začíná přibývat ...

Ještě jednou všem děkujeme za podporu a budeme se na vás těšit v příštím roce na dalších akcích.

Foto  zde

PODZIMNÍ SLAVNOSTI  24.10.2015

V sobotu 24.10.2015 proběhla další akce našeho spolku, tentokrát v objektu Střední odborné školy a to "Podzimní slavnosti". I tentokrát byl zájem o tuto akci velký a kromě podzimně ozdobené cesty si děti mohly udělat krmítko pro ptáčky, vydlabat dýni, vytvořit masku na obličej, udělat svíčku ze včelího vosku nebo věneček z listí. Dále děti malovaly na šnečí ulitu, zdobily "kosí bratry" semínky máku nebo lnu. Mohly si namalovat sádrový odlitek nebo vytvořit postavičku z přírodních materiálů. Zájem byl i o tvorbu podzimního svícínku z ozdobného papíru nebo si mohly vyrobit ježečka z brambory.  Zároveň byla možnost si zde koupit podzimní věnec, svícen, dušičkový věneček nebo věneček z vřesu.

Závěrem bychom chtěli opět  poděkovat Střední odborné škole za možnost uskutečnit tuto akci v jejich prostorách.

Foto  zde

Článek o této akci a celkově o činnosti Spolku v Kolínském deníku  zde a další článek z pondělí  zde

BURZA DĚTSKÉHO OBLEČENÍ, HRAČEK A SPORTOVNÍCH POTŘEB 26.9.2015

V sobotu 26.9.2015 proběhla další akce Spolku přátel obce Liblic, "Burza dětského oblečení, hraček, sportovních potřeb a vybavení pro děti".  Na této akci se sešlo 16 prodávajících a přes spolek prodat své věci využilo možnost 9 maminek. Výběr věcí pro děti byl velmi velký a pestrý. Všichni prodávající měli precizně připravené věci a byla připravená i malá dílnička pro děti, kde si mohly vymalovat motýlka na fólii nebo na papíře pastelkami. Jen byla velká škoda, že nebyl příliš velký zájem kupujících o tuto akci. Všichni věříme, že o příští burzu bude větší zájem než tentokrát. 

Závěrem bychom chtěli poděkovat Střední odborné škole  za možnost uskutečnit tuto akci v jejích prostorách.

Foto zde

SVĚCENÍ KAPLIČKY 13.6.2015

V sobotu 13.6.2015 proběhlo slavnostní svěcení obnovené kapličky Panenky Marie v Liblicích. Tuto akci zajišťoval Spolek přátel obce Liblice, město Český Brod a Komise pro regeneraci MPZ. Od rána svítilo krásně sluníčko a bylo velké horko, odpoledne se však začalo pomalu zatahovat a objevily se i drobné kapky. Na této akci se sešlo asi 30 lidí, převážně z Liblic a Českého Brodu. Ve tři hodiny odpoledne byla kaplička slavnostně znovu posvěcena římskokatolickým farářem RNDr. Matúšem Kocianem Ph.D.  Po slavnostním posvěcení kapličky si mohli přítomní prohlédnout staré fotky a pohlednice Liblic a občerstvit se koláčky. Tato akce se i přes menší nepřízeň počasí opravdu podařila.

Foto zde

DOPRAVNÍ DEN 23.5.2015

Dne 23.5.2015 proběhl Dopravní den, přestože předpověď počasí nebyla na tento den příznivá, mělo pršet a  být zima, přece jen sluníčko na nás vykouklo. Přichozí nebo spíše přijíždějící děti i dospělí na kolech mohli zkusit jízdu zručnosti, dopravní testy,osvěžit znalosti ze zdravovědy, projet dráhu elektrickými autíčky, hod míčkem na soptíka. Dále si mohly děti zkusit skákání v pneumatikách a dětskou hasičskou stříkačku, kterou se snažily zdolat proudem vody terče. Bylo možno shlédnout  i vozidlo Městské policie a strážníci rádi ukázali dětem pomůcky, které využívají při své práci. Nakonec jsme všichni mohli shlédnout ukázku výcviku policejních psů a děti poměřily i sílu s těmito čtyřnohými pomocníky strážníků. Každý malý cyklista obdržel nakonec diplom a medaili i drobné odměny. Celé odpoledne jsme si užili.

Na závěr bychom rádi poděkovali Střední odborné škole za možnost uskutečnit tuto akci v jejich areálu i ostatním zúčastněným, kteří přispěli k této akci.

Foto zde

Výsledky zde

PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4.2015

Dne 30.4.2015 proběhlo Pálení čarodějnic ve spolupráci s hostincem Trachtovi na fotbalovém  hřišti v Liblicích. Pro děti byly připraveny drobné dílničky, mohly si vyrobit vlastní čarodějnici, umíchat čarodějný lektvar, zkusit poznat různé byliny a čarodějné koření, proletět se na létajícím koštěti a nakonec dostaly osvědčení a staly se z nich Čarodějní učni Liblic. Dále si mohly vymalovat Malou čarodějnici, ze kterých jsme měly připravenou výstavku nebo uvázat mašle na májový věnec. Příchozí v převlečení za čarodějnici či kouzelníka dostali odměnu. Nakonec byl zapálen velký oheň. Večer jsme si společně krásně užili a těšíme se již na příští rok.

Foto zde 

UKLIĎME LIBLICE 11.4.2015

V sobotu 11.4.2015 jsme v rámci dobrovolnické akce Ukliďme Pošembeří uklízeli Liblice a jejich okolí. Této akce se zúčastnilo celkově 19 dospělých a dětí. Touto cestou bychom rádi poděkovali všem členům i občanům Liblic za pomoc při úklidu. Odpadků se našlo skutečně požehnaně, netušili jsme, že v okolí Liblic se skrývají např. matrace, několik párů bot, kusy koberců apod. Též jsme narazili na odhození injekční stříkačky.

 Foto zde

VÍTÁNÍ JARA V LIBLICÍCH 28.3.2015

 

V sobotu 28.3.2015 se v liblické Střední odborné škole uskutečnila první akce nově založeného Spolku přátel obce Liblice pod názvem Vítání jara.

 

Již při příchodu návštěvníky jarně naladil barevně opentlený plot, pestré velikonoční dekorace a různé velikonoční dobrůtky. Pro návštěvníky byly připraveny různé tvořivé dílny s velikonoční tématikou, děti i dospělí si mohli například vyzkoušet uplést pomlázku či košíček, nazdobit velikonoční perníčky, namalovat vajíčko voskem či ozdobit bavlnkou nebo patchworkem. Nechyběla ani výroba velikonočních zápichů a zdobení velikonočních věnečků a závěsů z proutí. Děti si mohli také vyrobit velikonoční přáníčko, namalovat sádrový odlitek nebo si vyrobit zaječí čelenku. Celá akce byla doplněna výstavkou o velikonočních zvycích a o historii Liblic. Jaro jsme přivítali s otevřenou náručí.

 

Rádi bychom poděkovali vedení Střední odborné školy za možnost uskutečnit tuto akci v tak příjemném prostředí. Poděkování patří také sponzorům Cukrárna Kašovi, Sklad nápojů Petr Marek a Artesia za odměny pro děti.

 

Foto zde  další fotky z  28.3.2015 najdete na stránkách SOŠ Liblice  zde